Deze maand staat uiteraard in het teken van de Gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Op landelijk niveau ziet Ipsos weinig verschuivingen: de zetelverdeling, gebaseerd op de laatste peiling, laat voor de meeste partijen weinig verandering zien ten opzichte van de peilingen in januari en februari.

Bestuurders van ondernemingen zetten wereldwijd vraagtekens bij de resultaten van data-analyses in hun bedrijfsvoering. De bedrijven maken zich zorgen over de vraag of deze analyses binnen de organisatie verantwoord en zorgvuldig worden ingezet.

GroupM investeert in een nieuw Digital Partnerships Team van negen digitale- en dataspecialisten en benoemt Hein van der Wielen als de leider van dit team. Deze specialisten met een bewezen trackrecord zijn afkomstig vanuit de teams in Amsterdam, Eindhoven en Sittard, en vormen samen een nieuw multidisciplinair team op het vlak van data, supply en demand.

Wat is de positionering van Santeon? Hoe kom je tot een aantrekkelijke en geloofwaardige postionering? Hoe creëer je hiervoor intern draagvlak binnen 7 ziekenhuizen? Welke rol heeft onderzoek hierbij gespeeld? Colette Codee geeft op 18 april a.s. antwoord op al deze vragen tijdens het congres Marketing in de zorg van morgen.

Ben jij dé insights professional die ons team komt versterken? We zijn aan het groeien en daarom op zoek naar versterking voor ons team! Zowel voor ons kwantitatieve als kwalitatieve team zoeken we ervaren onderzoekers die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière.

Op dinsdag 10 april vindt de vergadering van de MOA vakgroep Sensorisch onderzoek plaats.

Ruigrok NetPanel is op zoek naar junior onderzoekers voor het kwantitatieve team. Ben jij startend op de arbeidsmarkt en wil je aan de slag als marktonderzoeker? Wij zoeken enthousiaste en gedreven starters die zich willen ontwikkelen tot kwantitatief marktonderzoeker.

Op 5 april organiseert de MOA de MOAcademy "Datamining met KNIME" met Kees Schippers als workshopleider. Deze workshop is bestemd voor onderzoekers met een statistische achtergrond die geïnteresseerd zijn in Data Mining/Machine Learning technieken en toepassingen met open source applicaties.

Is de onderzoeksbranche klaar voor de AVG? Dit kwam aan de orde tijdens de MOA bijeenkomst "50 vragen over de AVG". Tijdens deze bijenkomst werd ingegaan op juridische aspecten die meer en meer onderdeel gaan uitmaken van een integere omgang met persoonsgegevens van opdrachtgevers en (eigen) panels, bij onderzoek. Hans Onkenhout, Ruigrok Netpanel was erbij.

Aanmelden Cloutoday