Actueel

Actueel

Heeft u een actueel onderwerp?

Wilt u een actueel onderwerp aandragen voor de ClouToday nieuwsbrief en website? Laat het ons weten en stuur uw bijdrage naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 10 september organiseert de MOA het eerste deel van de leergang R met Hester van Herk als workshopleider. Deze workshop is is ontwikkeld voor marktonderzoekers en data analisten die ervaring hebben met SPSS (of een ander statistisch pakket) en op zoek zijn naar een taal die sneller, krachtiger en flexibeler is en meer mogelijkheden biedt om analyses te doen en data te visualiseren.

Statistisch Onderzoek en Data-Analytics onderzoek neemt binnen de AVG een speciale plaats in. In de ClouToday willen we daar de komende tijd wekelijks aandacht aan besteden door een veel gestelde vraag te behandelen.

Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de Dutch Startup Association (DSA) en de Fiber Carrier Association (FCA) reageren in een gezamenlijke brief naar de staatssecretaris van Economische Zaken op de verschenen digitaliseringsagenda van het kabinet-Rutte III.

Onlangs vond de feestelijk uitreiking van de Nederlandse Data Science Prijzen plaats. De Hendrik Lorentz prijs wordt uitgereikt aan de inzending binnen het bedrijfsleven die op de meest onderscheidende en innovatieve manier data science toepast.

Op 2 juli organiseert de MOA alweer voor de achtste keer het MOA Golftoernooi. Strijd mee met een eigen flight of in een gecombineerde flight voor de MOA Golfbokaal! Nog geen ervaren golfer? Geen nood, volg dan onze Golfclinic en verbeter je basistechnieken.

Op 4 september organiseert de MOA de eerste MOAcademy uit de leergang marktonderzoek "Wat is de vraag?" met Durk Bosma als workshopleider. Deze workshop is bestemd voor onderzoekers aan bureau- en opdrachtgeverskant die willen weten hoe ze marktonderzoek optimaal kunnen laten aansluiten bij het gebruiksdoel van de eindgebruiker.

Op 26 juni organiseert de MOA de MOAcademy "Byron Sharp voor de Insights professional" met Robert van Ossenbruggen als workshopleider. Deze workshop is bestemd voor kwantitatief georiënteerde onderzoekers van medior tot senior.

Statistisch Onderzoek en Data-Analytics onderzoek neemt binnen de AVG een speciale plaats in. In de ClouToday willen we daar de komende tijd wekelijks aandacht aan besteden door een veel gestelde vraag te behandelen.

In het tijdperk met grote ontwikkelingen rondom analytics, vraagt Robert van Ossenbruggen zich af of we niet te veel vertrouwen op data en modellen. Zijn blog is een ode aan de zachte kant van marketing intelligence.

Met haar proefschrift op het gebied van online communicatie won Lara Lobschat de Insights Scientist van het jaar 2018.

Aanmelden Cloutoday