Onderzoek

Onderzoek

Heeft u nieuws over een onderzoek?

Heeft u een interessant onderzoek uitgevoerd of gelezen en wilt u de resultaten met ons delen? Stuur uw bijdrage voor de ClouToday nieuwsbrief / website naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze maand staat uiteraard in het teken van de Gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Op landelijk niveau ziet Ipsos weinig verschuivingen: de zetelverdeling, gebaseerd op de laatste peiling, laat voor de meeste partijen weinig verandering zien ten opzichte van de peilingen in januari en februari.

Bestuurders van ondernemingen zetten wereldwijd vraagtekens bij de resultaten van data-analyses in hun bedrijfsvoering. De bedrijven maken zich zorgen over de vraag of deze analyses binnen de organisatie verantwoord en zorgvuldig worden ingezet.

In 2013 publiceerde SKB dat jongeren t/m 35 jaar niet meer de vitaalste medewerkers waren. Waren voorheen de jongeren het meest vitaal, tussen 2000 en 2005 heeft daarin een omslag plaats gevonden: de jongste leeftijdsgroep ervaart meer stress dan de leeftijdsgroep daarboven (35 t/m 44 jaar).

In her blog Samantha Bond, SKIM, is exploring: how are brands actually taking advantage of next-gen automation innovation in market research today? 

Tussen 2012 en 2017 voerde I&O Research in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de gedragsmeting Beter Benutten uit. Nu het programma Beter Benutten per 31 december 2017 formeel is afgelopen, is dit een goed moment om terug te kijken op de resultaten van zes jaar Beter Benutten-onderzoeken.

We eten afwisselend gezond en ongezond in 2018. We gedragen ons minder gezond, maar eten tegelijkertijd meer groenten, fruit en vis. Nederlanders zijn zoekende, vaak twijfelende kopers die gretig producten uitproberen om ze vervolgens weer te laten staan, concludeert Motivaction in onderzoek over voedingsgewoontes.

De omzet van Nederlandse webwinkels die producten en/of diensten verkopen, bedroeg € 22,5 miljard in 2017. Dit betekent een groei van 13% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public, het voormalige TNS NIPO. Een jaar na de Tweede Kamerverkiezingen, aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen, is er niet heel veel in de zetelverdeling veranderd, op de winst voor Forum voor Democratie (van 2 naar 9 nu) na.

Veel Nederlanders maken zich zorgen over hun privacy op internet. Maar liefst 57% zegt bang te zijn dat persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen. Dat blijkt uit onderzoek van inhuurspecialist Brainnet uitgevoerd door The Choice Marketing Research.

De economische groei biedt kansen om werklozen aan werk te helpen en de lokale economie te versterken. Daarvoor is actief, krachtig arbeidsmarktbeleid nodig. Panteia schetste voor de gemeente Den Haag handelingsperspectieven voor arbeidsmarktbeleid.

Aanmelden Cloutoday